torsdag 7 juli 2011

El Canto del Loco - Zapatillas

Nästa låt med El Canto del Loco, Zapatillas. Alla som bott/varit i Stockholm vet att det inte alltid är helt lätt att komma in på alla ställen man skulle vilja, speciellt inte när man just fyllt 18. Dörrvakternas klassiska ursäkt brukar vara skorna, tyvärr grabbar inga gympaskor, försök imorgon igen har man hör några gånger. Som tur är har detta problem i och med att jag blivit äldre. Dock kommer jag fortfarande ihåg hur frustrerande detta kunde vara. Då var det bättre i norrland, där kom alla in oavsett klädsel så länge man bara hade åldern inne. Uppenbarligen och föga förvånade är detta inte detta något unikt för Sthlm och det förekommer minst lika mycket i Spanien vilket Zapatillas beskriver på ett bra sätt.


tisdag 5 juli 2011

El Canto del Loco

Tänkte avsluta min inläggsserie med spanska låtar från min tid i Sevilla med den grupp jag nog lyssnat på mest av alla presenterade artister nämligen El Eanto del Loco. Kommer därför posta några av mina favoritlåtar med El Canto del Loco under veckan.

El Canto del Loco är en av Spaniens största och absolut populäraste grupper. Framför allt om man frågar småkids av det kvinnliga könet. Gruppens musik är en en blandning mellan pop och rock. Texterna har enligt mig ett drag av nostalgi över sig då de ofta handlar om tider, platser eller känslor som man inte längre går att nå (småkidsen är då för unga för att ha upplevt detta och kan därför drömma sig in i framtiden, allt enligt min egna teori:)).

Redan 2005 släpptes albumet "Zapatillas", men våren 2006 spelades albumet fortfarande galet mycket på radio. Den låt som spelades absolut mest var "Volvera". När jag tänker tillbaks på min tid i Sevilla känns det ibland som att jag skulle kunna hugga av min ena hand för att få återvända tillbaks till just den våren. Samtidigt vet jag att det är inte är möjligt eftersom jag inte längre är samma person. Dock kan jag alltid fortsätta att drömma. Tycker att Volvera sammanfattar detta på ett lysande sätt, även om låten kanske mer handlar om den lyckliga barndommen.