lördag 24 december 2011

Spanska julsånger?

Ännu en julafton idag. Hade tänkt dela några spanska julsånger eller i alla fall låtar som handlar om julen. Problemet är dock att jag inte kan komma att tänka på några utom denna låt med Attaque 77, Papá llegó borracho. Vill dock inte riktigt räkna den som en klassisk jullåt då den inte har något direkt positivt att säga om julen. Men får hålla tillgodo med det som finns. Kanske finns nån läsare som har bättre låtar att dela med sig av?


söndag 18 december 2011

Los Delincuentes - Flamenco Fusion

Man skulle kunna säga att led ordet för den här bloggen är att spansk musik är så mycket mer än flamenco. Samtidigt är så även så gott som all spansk musik flamenco i alla fall i till en viss del och speciellt i södra Spanien. Genre spelar egentligen ingen roll hårdrock som pop så använder de flesta spanska artister inslag av flamenco i vissa låtar.

Flamencon är som musikstil minst sagt traditionell. Med den ursprungliga flamencon har inte mycket hänt de senaste 100 åren. Dock har flamenco utvecklats trots allt genom att den integrerats och använts i ihop med andra musikstilar. Denna utveckling tog fart när Spanien under 70-talet öppnade upp sig mot omvärlden och har sedan dess fortsatt. Ett exempel på detta är Los Delincuentes vars musik går under benämningen Flamenco Fusion, dvs väldigt dominerad av flamenco men ändå inte flamenco i dess ursprungliga form. Lyssnat en hel del på Los Delincuentes senaste tiden och tycker det stundtals är riktigt riktigt bra.

Después
Här tillsammans med en annan känd spansk artist, Bebe.


Telescopio Cosmico


El aire de la calle


Quién es más Poderoso el Aire o el Fuego?